Bulion cielęcy Winiary
Na pierwszych pozycjach są: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia kukurydziana i wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe). Dopiero piąty w kolejności jest składnik, na który czekamy - ekstrakt mięsa wołowego, którego (jak na kostki rosołowe) jest całkiem sporo - bo 4,5 proc. Kolejna pozycja to cukier, dopiero po nim pojawiają się warzywa suszone, stanowiące 2,4 proc. kostki. Są to: cebula, liść pietruszki i por.
Lista składników na tym się nie kończy. Następne są aromaty (z glutenem) i w końcu składnik, który dał nazwę produktowi - mięso cielęce suszone - 0,3 proc. Na koniec jeszcze trochę dodatków: barwnik (karmel amoniakalny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przeciwutleniacze (butylohdroksyanizol, galusan propylu) i przyprawy. Jak podaje producent, produkt może też zawierać śladowe ilości selera i soi.