Syrop z chrzanu Agnieszki Maciąg
To mikstura, która w dobie ciągłego nadużywania antybiotyków może okazać się zbawieniem. Agnieszka Maciąg na swoim blogu podaje prosty przepis na syrop z chrzanu, który poleca stosować "podczas infekcji, grypy, kaszlu, zapaleniu oskrzeli, zaflegmieniu płuc i w nieżytach górnych dróg oddechowych". Przepis jest banalny. Wystarczy 200 g świeżego chrzanu, szklankę przegotowanej wody, 200 g prawdziwego miodu oraz 4 łyżki soku z cytryny zblendować i odstawić na godzinę pod przykryciem w temperaturze pokojowej. Następnie modelka poleca przelać całość przez gazę i mocno odcisnąć, by uzyskać jak najwięcej płynu. Syrop należy pić rozcieńczony z wodą i nigdy na pusty żołądek. Dorosłym Agnieszka Maciąg poleca pić 3-4 łyżki w ciągu dnia, dzieciom 2-3.
Trwa ładowanie wpisu: instagram