Z czym podawać?
Kiedy przed nami piętrzy się już stosik usmażonych, cienkich i delikatnych naleśników z chrupiącymi brzegami, możemy napełnić je farszem. Ser biały z cukrem waniliowym, cynamonem, rodzynkami i śmietaną będzie idealny. Dżem i masło orzechowe to także świetne połączenie, nie wspominając już i kremie czekoladowym. Do słodkich naleśników pasują wszelkie owoce - banany, borówki, truskawki, jagody, maliny, jabłka. Na obiad czy kolację możemy również przygotować wytrawną wersję. Bardzo popularne są naleśniki z parówką i żółtym serem, smażone w panierce i polane keczupem – proste i tanie, ale bardzo smaczne danie. Do naleśników pasuje także farsz z mięsa i grzybów. Można je obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor. Tym sposobem powstaną krokiety, idealny dodatek do czerwonego barszczu. Do naleśników na sposób wytrawny pasują też inne nadzienia, np. z kapusty kiszonej, fasoli, soczewicy czy duszonych warzyw.