Najsmaczniejsze, autorskie kanapki od użytkowników Wirtualnej Polski
Galeria nagrodzonych przysmaków - na początek kanapka od pani Moniki
Składniki na 1 dużą bagietkę:
- 6 małych pieczarek,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- 1 mała cebula,
- 4 plasterki grillowanego boczku,
- 2 plasterki sera żółtego,
- łyżka oleju rzepakowego,
- sól, pieprz,
- świeża bazylia, rukola, szczypiorek,
- kilka ziarenek kapary.
Pieczarki czyścimy i kroimy na 4 części, cebule kroimy na plasterki. Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę, pod koniec dodajemy pieczarki i całość razem podsmażamy. Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Boczek w plasterkach grillujemy, pomidorki kroimy na plasterki, szczypiorek siekamy. Bagietkę przekrawamy po długości i kolejno układamy: ser żółty, gorące pieczarki z cebulą, boczek, bazylię, rukolę, kapary, pomidorki. Całość przykrywamy drugą częścią bagietki i zjadamy.