Ach te ciacha
Duża konkurencja jest też w dziedzinie cukierniczej. Za największy pączek świata uważany jest powstały w 2004 roku i wystawiony na targach w Nowym Yorku, wypiek ważący blisko 400 kg. Słodka bułka miała ponad 180 cm średnicy i pół metra grubości. By uwiecznić na zdjęciu największe ciastko świata trzeba było użyć 30-metrowego podnośnika. Giganta upiekła w 2003 roku firma Immaculate Baking Co. Ciastko miało ponad 30 metrów średnicy, a ważyło 18 ton.
Do Księgi Rekordów Guinessa trafiło też znacznie mniejsze ciasteczko. Stworzone przez Simona Morgana i Paula Thackera ciastko typu custard cream miało 59 cm długości i 39 szerokości. Ważyło prawie 16 kg. Tworzenie działa trwało 11,5 godziny, a słodki wypiek został sprzedany na internetowej aukcji za 410 funtów.
Cukiernicy z Niemiec upiekli z kolei rekordowo duży kerststol, uznany za największe świąteczne ciasto świata. Ciasto ważyło prawie 4200 kg i powstawało przez dwa dni.