Czekoladowe renifery
*Składniki: *120 g miękkiego masła, 130 g cukru, 3 jajka, 60 ml mleka, 200 g mąki pszennej, 4 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli
Do dekoracji: 100 g mlecznej czekolady, słone precelki, małe biszkopciki, lentilki (białe, czarne, czerwone)
*Przygotowanie: *W naczyniu masło ucieramy z cukrem na puszysta pasę. Dodajemy jajka, mleko i dalej ucieramy. Wlewamy mleko i mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sól. Mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 20 minut. W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Maczamy w niej każdą babeczkę. Przyklejamy biszkopciki. Z lentilków robimy nosek, oczy (źrenice i uśmiech można zrobić za pomocą wykałaczki umoczonej w czekoladzie). Z precelków robimy rogi.