Moda przyszła z USA
Pod koniec ubiegłego roku produkcję warzywnych jogurtów rozpoczęła amerykańska firma Blue Hill. Od niedawna również Francuzi eksperymentują z takimi jogurtami. Na sklepowych półkach zagranicznych sklepów można więc znaleźć jogurty z marchewką (marchewka, sok z marchwi, sól morska i miód), słodkimi ziemniakami (słodki ziemniak, syrop klonowy, melasa, sól morska), buraczkami (buraki, koncentrat z soku buraka, maliny, miód, sól morska, czerwony ocet winny), pomidorem (pomidor, czerwona cebula, miód, syrop klonowy, sól morska, puree z imbiru, cukier klonowy, trawa cytrynowa, ekstrakt z wanilii, biały pieprz), dynią piżmową (dynia piżmowa, szałwia, sól morska, syrop klonowy, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki) czy pasternakiem (pasternak, syrop klonowy, sól morska, woda).