Trwa ładowanie...
09-12-2014 17:25

Gotowanie na ekranie: kapusta po kurpiowsku

W cyklu "Gotowanie na ekranie" przedstawiamy przepis na kapustę po kurpiowsku z kaszą jęczmienną.

Share
d1mk5vj

Mikołaj Rey w ramach swojego cyklu w "Dzień Dobry TVN" odwiedził Kurpie, gdzie miał okazję porozmawiać z Laurą Bziukiewicz, właścicielką muzeum w Wachu.

- Jałowiec jest u nas rośliną wszechstronną - powiedziała Bziukiewicz i wyjaśniła, że jego korzenie wykorzystywane były m.in. do plecenia koszów. Kucharz i właścicielka muzeum przygotowali razem kapustę po kurpiowsku z kaszą jęczmienną.

d1mk5vj
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mk5vj
Więcej tematów