Fishburger w nowej odsłonie!
Nie są nowością, ale wciąż próbują do siebie przekonać wielbicieli mięsa. Fishburgery – ile gatunków ryb, tyle wariantów ich skomponowania. W domowym zaciszu warto wykorzystać składniki, których używamy na co dzień, a które świetnie komponują się na przykład z wędzonym łososiem. Propozycja, w której połączymy go z liśćmi szpinaku i czerwoną cebulą, pomoże przekonać wszystkich niezdecydowanych.
Składniki: 1 bajgiel z sezamem, 1 łyżka Ramy z olejem z awokado i nutą limonki, 3 plastry wędzonego łososia, garść szpinaku
¼ cytryny, garść kiełków, ½ cebuli (najlepiej czerwonej), szczypta pieprzu.
Przygotowanie: Przekrój bajgla na pól i jego dolną część posmaruj margaryną. Umyj i osusz szpinak, a następnie ułóż go na pieczywie. Na nim połóż plastry wędzonego łososia, dopraw szczyptą pieprzu i obficie skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w krążki i ułóż na kanapce, a następnie całość posyp kiełkami i przykryj drugą połówką bajgla.