Cieciorka w sosie pomidorowym
Składniki: 2 duże jaja, 1 łyżka oliwy z oliwek, pietruszka, 2 garści szpinaku, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka czosnku, puszka pomidorów krojonych, puszka cieciorki, 1 łyżka soku z cytryny, 100 ml wrzątku, 180 g szpinaku, sól i świeżo mielony pieprz.
* Przepis:* Gotować jajka przez 6-8 minut. Kiedy ostygną, obrać je. Następnie rozgrzać olej na patelni i wrzucić pomidory, szpinak, cieciorkę, sok z cytryny, po czym podlać odrobiną wrzątku. Dodać kminek, curry i czosnek. Całość smażyć przez ok. 8 minut. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Pastę pomidorową przełożyć na półmiski i na wierzch położyć przekrojone jajka na pół. Posypać posiekaną natką pietruszki.