Faszerowane pieczarki
*Składniki: *6 sporych pieczarek, 4 plasterki surowego boczku, 1 cebula, 2 łyżki mascarpone, 2 łyżeczki sosu Worcester, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu, 2 łyżki startego sera np. parmezanu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
*Przygotowanie: *piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C. Cebulę i boczek drobno posiekać. Pieczarki umyć i ostrożnie oddzielić nóżki od kapelusza. Nóżki pokroić w kosteczkę i odłożyć na bok. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę, boczek oraz posiekane nóżki pieczarek. Zdjąć z ognia, przełożyć do miski, dodać mascarpone, sól, pieprz i sos Worcester. Całość wymieszać i tak przygotowanym farszem napełnić nadzieniem kapelusze pieczarek. Wierzch posypać startym parmezanem. Pieczarki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20-25 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.