Matjas na widelcu, czyli kulinarny konkurs dla smakoszy
Ryby to jeden z produktów, który dostarcza organizmowi wiele niezbędnych składników. Wydawać by się mogło, że ich przyrządzenie jest trudne i czasochłonne. Nic bardziej mylnego! Marka Lisner postanowiła zorganizować konkurs, w którym miłośnicy dobrego jedzenia pokażą, jak szybko i łatwo przyrządzić rybne produkty. Udział może wziąć każdy, a na zwycięzców czekają roboty kuchenne marki BOSH.
Przygotowanie dania z Matjasami nie jest trudne, natomiast efekt w postaci smaku oszołamiający. Na naszej stronie internetowej znajdują się liczne przepisy, które sprawią, że zostaniesz prawdziwym szefem kuchni w swoim domu. Zdrowe i przepyszne potrawy są w zasięgu Twojej ręki. Filety śledziowe można jeść z grzybkami, warzywami, a nawet egzotycznymi owocami (np. ananasy). Na świecie są tysiące sposobów przygotowania ryb, ale i tak każdy z nas ma swój ulubiony. To właśnie dlatego Matjasy są idealnym produktem do eksperymentów kulinarnych. Jak twierdzą eksperci bardzo ciekawy smak filetów otrzymuje się przy połączeniu ryby z białym serem lub cynamonem.
Ryby kryją w sobie bardzo dużo tajemnic. Łatwo je przesuszyć, nie doprawić lub przesolić. Jednak dobrze przyrządzony produkt to raj dla podniebienia. Ale nie tylko z tego powodu warto je skosztować. Matjasy są doskonałym źródłem białek i kwasów omega-3, a przy tym ich mięso zawiera bardzo mało tłuszczu (maksymalnie 16 proc.). To właśnie z tych powodów, chociaż raz w tygodniu, powinny znajdować się na naszych talerzach. Co więcej, dla osób, które dbają o swoje zdrowie i kondycje ryby powinny być nieodłącznym elementem codziennej diety.
W ostatnich miesiącach bardzo modne stały się ćwiczenia fitness, uprawianie wspinaczki, czy też bieganie. Niektórzy nadal stosują diety, ograniczając tylko ilość przyjmowanego jedzenia, lecz każdy kto choć w najmniejszym stopniu miał styczność ze zdrowym stylem życie wie, że takie postępowanie nie przyniesie zadowalających efektów. To właśnie dlatego bardzo ważne jest to co jemy. Regularne i wartościowe posiłki, aktywność fizyczna oraz sen – to przepis na ładną figurę i zdrowy organizm.
Dla tych co tłumaczą się brakiem czasu, na przyrządzenie sycących potraw, powstały produkty Lisnera. Umożliwiają one przygotowywanie zdrowego jedzenia w stosunkowo krótkim czasie i przy małym wysiłku. Uniwersalność produktu daje nam pole do popisu i doprawienie Matjasa oraz dodatków do naszych upodobań.
Na uczelni, w szkole, w pracy… Linia produktów Pastella została przygotowana z myślą o tych, którzy lubią zasmakować produktów rybnych z wieloma dodatkami. Dla tych co lubią dania na ciepło przygotowano Pastellę do zapiekania, a dla miłośników przekąsek „śledzik na raz”.
Matjas, czyli świeżość w pudełku
Filety śledziowe a`la Matjas Lisner produkowane są z ryb poławianych w Morzu Północnym i Morzu Norweskim. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że to właśnie Holandia jest ojczyzną wyśmienitych śledzi, które tak chętnie spożywamy w otoczeniu ogniska domowego.
Zapach, smak i przede wszystkim świeżość ryb Lisnera nie jest efektem przypadku. Cała tajemnica tkwi w sposobie przyrządzania. Czas pozyskiwania ryb oraz oprawiania ich na statkach i w przetwórniach jest nadzwyczajnie krótki. Próżniowe zamknięcie sprawia, że śledzie trafiające wprost do miłośników dobrego jedzenia są od razu gotowe do spożycia. Niezwykle łagodny smak i naturalny proces dojrzewania sprawia, że Matjas wprost rozpływa się w ustach. To właśnie dlatego jest jednym z najczęściej wybieranych produktów.
Konkurs dla smakoszy
Lubisz eksperymentować w kuchni? Zdrowe i smaczne jedzenie to podstawa Twojego żywienia? Jeżeli tak, nie zastanawiaj się i weź udział w konkursie Lisnera! Wielu z nas nawet nie zdaje sobie sprawy, jak szybko i sprawnie można przyrządzić rybne produkty. Sałatka śledziowa, Matjasy z warzywami, a może pomidory z tatarem ze śledzia w ciabacie? Popisz się swoją kreatywnością, zmysłem smaku, a także miłością do gotowania. Prześlij nam zdjęcie oraz przepis na swoje ulubione danie . Warunek jest jeden – w potrawie muszą być użyte Matjasy. W jaki sposób i z czym – to już wasza inwencja. Potrawy oceniać będzie kulinarne jury, pod przewodnictwem eksperta Moniki Machaczka. Zastępca kierownika ds. technologii i rozwoju nowych produktów ma na swoim koncie 16- letnie doświadczenie. Jak sama mówi o sobie: „Wrażliwość estetyczna i smakowa są nieodzownym elementem moich codziennych obowiązków”. Zwycięskie przepisy
oraz ich autorzy zostaną wyłonieni 14 lutego 2014 roku. Tak więc drodzy miłośnicy dobrego jedzenia – do dzieła!
Weź udział w konkursie: www.matjasnawidelcu.pl
[ **
** ]( http://corto.www.wp.pl/as/59642.html )