Trwa ładowanie...

Pstrąg w maśle ziołowym oraz frytki z brukwi

Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg należy do najzdrowszych ryb. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. Jest też bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.

d2tb3p4
d2tb3p4

Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg to jedna z najzdrowszych ryb. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. Jest bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.

Mikołaj Rey wraz z właścicielką gospodarstwa ekologicznego w Łukówcu, Elżbietą Baranek przygotował pstrąga w maśle ziołowym. Do tego przyrządzili frytki z brukwii. Pstrąg jest po pomysłem na wykwitną i zdrową kolację.

Kucharz pokazał jak przygotowuje się domowe masło.

d2tb3p4
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
Więcej tematów