Orzechy nerkowca - wartościowe i pyszne
Zdrowa przekąska
Nazywane są najsmaczniejszymi orzechami świata i w pełni zasłużyły sobie na takie wyróżnienie. W porównaniu do innych bakalii mają o wiele delikatniejszy smak, przez co bez trudu zyskały wielu zwolenników. Ten przysmak to żaden twardy orzech do zgryzienia dla osób o słabszych zębach. Nerkowce są miękkie, więc bez obaw można je "chrupać".
Nazywane są najsmaczniejszymi orzechami świata i w pełni zasłużyły sobie na takie wyróżnienie. W porównaniu do innych bakalii mają o wiele delikatniejszy smak, przez co bez trudu zyskały wielu zwolenników. Ten przysmak to żaden twardy orzech do zgryzienia dla osób o słabszych zębach. Nerkowce są miękkie, więc bez obaw można je "chrupać".
Doskonałe walory smakowe, ich słodycz oraz maślana konsystencja to nie jedyne ich atuty - pochodzące z Brazylii orzechy mają również wiele cennych wartości odżywczych i zdrowotnych. Są doskonałym źródłem witamin A, D i E oraz wapnia, fosforu, żelaza, potasu i sodu. Zawierają przeciwutleniacze, które działają antynowotworowo, jak również zapobiegają chorobom wieńcowym. Co więcej chronią przed rozwojem cukrzycy typu 2, ponieważ stymulują proces wchłaniania glukozy przez komórki mięśni.