Trwa ładowanie...
d1hsz7a
02-08-2017 10:23

Kawowy tort bezowy

Przepis

Delikatny, pyszny i efektowny. Doskonały tort na uroczystość rodzinną. Do jego przygotowania nie potrzeba jajek i masła. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Justmydelicious".

d1hsz7a
3.3
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki

Krem kawowy:

  • 800 ml płynnej kremówki 36 proc.
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 250 g serka ricotta
  • 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • ok. 1 łyżka wrzątku

Dodatkowo:

  • kilka-kilkanaście bez
  • odrobina kawy rozpuszczalnej
  • 3 blaty bezowe
Przepis

Kremówkę ubij z dodatkiem cukru na sztywno. Następnie wmieszaj w nią stopniowo serek, a na końcu kawę rozpuszczoną w łyżce wrzątku (poczekaj, aż po rozpuszczeniu kawy we wrzątku całość całkowicie wystygnie). Gotową masą od razu przełóż blaty bezowe. Gotowy tort udekoruj nieregularnie pokruszonymi bezami i drobinkami kawy.
Zobacz także: pavlova z mascarpone i malinami

Polecamy wideo: Sernik z ricottą i malinami

Kawowy tort bezowy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hsz7a
d1hsz7a
d1hsz7a
d1hsz7a
Więcej tematów
d1hsz7a