Trwa ładowanie...
d2ql10h
09-06-2020 09:15

Paluszki krabowe w cieście. Świetna przekąska

Przepis

Paluszki surimi to składnik sushi i sałatek. Jednak "krabowe paluszki" możemy jeść również na ciepło. Pamiętajmy jednak, by w sklepie wybrać produkt dobrej jakości. Większość nie ma w swoim składzie mięsa kraba, a jedynie aromat imitujący jego zapach. Zawsze należy więc czytać etykiety surimi - im krótszy skład tym lepiej.

d2ql10h
4.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 20 dag mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • 25 dag paluszków krabowych
  • sól, pieprz
  • 1/2 pęczka szczypiorku
Przepis
  • Szczypiorek opłucz i posiekaj. Czosnek obierz, a potem dokładnie rozetrzyj z solą.
  • Mąkę pszenną przesiej, dodaj jajka, szczypiorek i czosnek, wlej mleko i zmiksuj na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
  • Paluszki krabowe pokrój na połówki, obtocz w mące ziemniaczanej, a potem zanurzaj w cieście.
  • Kładź na rozgrzany olej, usmaż na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik julia313

Paluszki krabowe w cieście. Świetna przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ql10h
d2ql10h
d2ql10h
d2ql10h
Więcej tematów
d2ql10h