Trwa ładowanie...
dlyto9j
01-06-2022 12:58

Kotlety jajeczne. Pamiętasz jeszcze ten smak?

Przepis

W czasach PRL-u kotletami z jajek zajadali się wszyscy. Kiedy mięso było trudno dostępne, były one zamiennikiem tradycyjnego mięsnego kotleta. Dziś zapomnieliśmy o tej potrawie, a szkoda, bo jest naprawdę smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu.

dlyto9j
2.4
(30 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 9 jajek
  • ok 8 dkg bułki tarta do masy i dodatkowo do panierki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Przepis
  • Ugotować na twardo 8 jajek i drobno pokroić. Następnie dodać do nich surowe jajko, bułkę tartą, posiekany szczypiorek i wyrobić masę.
  • Całość doprawić solą i pieprzem.
  • Uformować okrągłe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety jajeczne. Pamiętasz jeszcze ten smak?
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

21
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
Więcej tematów
dlyto9j