Dzień Marchewki - co warto wiedzieć o tym warzywie?
Dzień Marchewki
Doskonale smakuje zarówno na surowo, jak i ugotowana. Marchewka to świetne źródło witamin, błonnika, beta-karotenu i luteminy. Dietetycy i specjaliści ds. żywienia podkreślają, że jej regularna konsumpcja doskonale wpływa na nasz organizm. 5 kwietnia obchodzimy jedno z nietypowych świąt, czyli Dzień Marchewki. Z tej okazji przedstawiamy korzyści płynące z jedzenia tego warzywa, a także oryginalne przepisy na zupę, przystawkę i deser z marchewką w roli głównej.
Doskonale smakuje zarówno na surowo, jak i ugotowana. Marchewka to świetne źródło witamin, błonnika, beta-karotenu i luteiny. Dietetycy i specjaliści ds. żywienia podkreślają, że jej regularna konsumpcja doskonale wpływa na nasz organizm. 5 kwietnia obchodzimy jedno z nietypowych świąt, czyli Dzień Marchewki. Z tej okazji przedstawiamy korzyści płynące z jedzenia tego warzywa, a także oryginalne przepisy z marchewką w roli głównej.