zupa z :jasiem:
- 1/2 szklanki fasoli :jas:
- 30 dag dyni
- duza cebula
- 3 zabki czosnku
- pomidor
- lyzeczka koncentratu pomidorowego
- 10 dag kielbasy
- olej
- sol,pieprz
- kminek,majeranek i bazylia
fasole namoczyc na noc.nastepnego dnia gotowac do miekkosci w tej samej wodzie.pod koniec gotowania osolic.obrac cebule i czosnek z lusek.pociac je w piorka.potem podsmazyc razem z kielbasa pokrojona na plasterki.posypac na patelnipieprzem,kminkiem,majerankiem i bazylia.dynie obrac i usunac z niej gniazdka nasienne.miazsz pokroic w kostke.dodac do gotujacej sie,prawie miekkiej fasoli.pomidor sparzyc po czym obrac ze skorkii pokroic w kostke.dodac do fasoli i dyni.nastepnie dodac rowniez koncentrat,przesmazona cebule wraz z czosnkiem,kielbasa i przyprawami.ewentualnie doprawic jeszcze do smaku.mozna tez dodac kostke rosolowa.gotowac kilka minut.
Przepis dodał użytkownik alicjabor23
Podziel się opinią
Komentarze