Trwa ładowanie...
d12k9uw
20 czerwca 2008, 15:02

zupa szpinakowa po chińsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12k9uw
Składniki
  • 500 g szpinaku (świeży lub mrożony)
  • 6 szklanek wywaru (np. z kurczaka)
  • 115 g drobno posiekanego mięsa z kurczaka
  • 1 drobiowa kostka rosołowa
  • 1 laska cynamonu
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody sól i pieprz
Przepis

Świeży szpinak umyć, drobno posiekać lub zmiksować. Mrożony — rozmrozić i zmiksować na puree.
W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Następnie dodać szpinak i pokruszoną kostkę tosokwą. Dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gotować na średnim ogniu 5 minut.
W kubeczku zmieszać na jednolitą masę mąkę kukurydzianą i wodę. Dodać do zupy, mieszać, aż zgęstnieje. Wyjąć laskę cynamonu. Dodać sól i pieprz do smaku.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12k9uw
d12k9uw
d12k9uw
Więcej tematów
d12k9uw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj