Trwa ładowanie...
dcx24iy
1 lutego 2009, 18:43

zupa pomidorowa ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dcx24iy
Składniki
  • 25 dkg kości
  • 1/2-1 szklanki śmietany
  • 25 dkg włoszczyzny
  • 3 dkg mąki
  • 50 dkg pomidorów
  • sól
  • 2 dkg masła
  • cukier
  • 5 dkg cebuli
  • zielony koperek
Przepis

Włoszczyznę (i kości) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować, wywar przecedzić. Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować z wodą, cebulą i masłem na silnym ogniu pod przykryciem. Gdy się ugotują, przetrzeć. Mąkę rozmieszać w śmietanie i podprawić zupę, mieszając zagotować. Dodać przetarte pomidory, sól, cukier do smaku. Podawać z ryżem na sypko, makaronem, lanym ciastem, ziemniakami. Pomidorów nie musimy gotować, lecz po podprawieniu, dodajemy surowe i przetarte warzywa, a zupę ogrzewamy.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcx24iy
dcx24iy
dcx24iy
Więcej tematów
dcx24iy

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj