Trwa ładowanie...
d33tpu1
18-03-2015 09:31

Zupa krem z selera

Przepis
5.0
(7 głosów)
Oceń:
d33tpu1
Składniki
  • 1 kg porcji rosołowej
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • 1 por
  • 1 średni seler
  • 2 duże ziemniaki
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka białego pieprzu
  • 2 litry wody
  • śmietana
  • sól i pieprz
Przepis

Włóż do garnka wszystkie składniki, z wyjątkiem śmietany, i zalej około 2 litrami wody. Następnie ugotuj na wolnym ogniu intensywny rosół.

Wyjmij marchew, mięso i przyprawy z garnka. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zapraw ją śmietaną. Podawaj z ziołowymi grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33tpu1
d33tpu1
d33tpu1
Więcej tematów
d33tpu1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj