Trwa ładowanie...
d1zbcvv
22-09-2011 21:58

zupa krem z pieczonej papryki

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d1zbcvv
Składniki
  • 2-3 duże czerwone papryki
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • ciemne pieczywo
  • oliwa
  • koperek
Przepis

Papryki myjemy i pieczemy 30 minut w temp. 190 stopni. Gorące papryki przekładamy do miski i nakrywamy folią(łatwiej odejdzie skórka) Studzimy i obieramy ze skórki. Bulion warzywny (najlepiej jak pływają w nim jeszcze gotowane warzywa) podgrzewamy i wrzucamy paprykę pokrojoną w kawałki. Wszystko miksujemy blenderem doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Doprawiamy wg uznania. Z pieczywa przygotowujemy grzanki. Zupę podajemy z grzankami posypaną koperkiem. Można też dołożyć kleksa ze śmietany.

Przepis dodał użytkownik Redka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zbcvv
d1zbcvv
d1zbcvv
Więcej tematów
d1zbcvv