Zupa krem z brokułów z ryżem jaśminowym i cebulką
- 500 g brokułów świeżych
- 3 ziemniaki
- 100 g serka topionego kremowego
- 1 kostka bulionowa warzywna
- sól,pieprz do smaku
- 1 woreczek (100g) ryżu jaśminowego
- posiekany koperek
- 1 cebula
- sól,pieprz kolorowy do smaku
- olej do smażenia
Ziemniaki obrać,umyć, pokroić kostkę,brokuły podzielić na małe
różyczki.Wodę (1 litr) zagotować dodać kostkę bulionową,wrzucić
warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać
serek topiony i mieszać aż się rozpuści. Wszystko dokładnie zmiksować
i doprawić do smaku.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Ostudzić.Cebulę obrać
pokroić na kawałki,zeszklić na oleju. Do ryżu dodać
cebulę,koperek,doprawić do smaku. Z ryżu uformować kulki. Podawać z
zupą.
Przepis dodał użytkownik eluchap56
Podziel się opinią
Komentarze