Trwa ładowanie...
d3kp622
18 kwietnia 2009, 17:52

Zupa jagodowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3kp622
Składniki
  • jagód 40 dag
  • cukier 15 g
  • śmietana 0,5 szkl.
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • woda 1 litr
  • sól
Przepis

Mrożone jagody przesypać cukrem, rozmrozić. Powstały sok odcedzić, jagody wrzucić na 1 l gotującej się wody, zagotować, przecedzić, przetrzeć przez sito, zaprawić mąka ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody, zagotować. Przestudzić nieco, wlać rozbitą śmietanę i sok, osolić do smaku, zamieszać. Podawać z grzankami lub kluskami.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kp622
d3kp622
d3kp622
Więcej tematów
d3kp622

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj