Trwa ładowanie...
d2rv54u
3 lipca 2009, 17:49

Zupa cukiniowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2rv54u
Składniki
  • 1.5 kg małych posiekanych cukinii
  • 3 łyżki masła
  • 3 cebule pokrojone w grubą kostkę
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • ostra czerwona papryczka (może być ze słoika)
  • 4 szklanki wrzątku
  • 2 kostki bulionowe.
Przepis

W garnku roztopić masło, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać cukinię, dusić pod przykryciem, aż zmięknie. We wrzątku rozpuścić kostki bulionowe. Cukinię ostudzić i zmiksować, połączyć z bulionem. Podawać z grzankami zrobionymi z bagietki, posmarowanymi masłem czosnkowym.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rv54u
d2rv54u
d2rv54u
Więcej tematów
d2rv54u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj