08-10-2012 13:36
ZUPA CHIŃSKA-KREWETKOWA
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 l bulionu z kury
- 20 dag wieprzowiny bez kości (lub 3 kiełbaski śląskie)
- 20 dag krewetek (1 opakowanie)
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- ząbek czosnek
- pół łyżeczki kolendry
- pół łyżeczki pieprzu
- 10 dag pieczarek lub maślaków lub innych najlepiej mun
- szczypiorek lub zielona cebulka
Przepis
Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 minuty, zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
Podawać w filiżankach , posypując łyżką posiekanego szczypiorku.
Przepis dodał użytkownik Stokrotka7
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.