Trwa ładowanie...
d20da5e
30 lipca 2008, 10:11

Zrazy z papryką i ogórkiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d20da5e
Składniki
  • 400 g wołowiny
  • 1 papryka
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 łyżki musztardy
  • natka pietruszki
  • olej
  • 1/2 szklanki bulionu
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
Przepis

Wołowinę kroimy na plastry. każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem i zbijamy.ogórki po obraniu kroimy na ćwiartki. Opieczoną paprykę obieramy ze skóry i kroimy w paski.
Plastry smarujemy musztardą, na każdy kładziemy trochę natki, paprykę, ogórek i zwijamy.
Zrumieniamy zrazy na oleju dodajemy bulion i dusimy ok. 20 minut. wlewamy śmietanę, przyprawiamy, po odkryciu dusimy jeszcze 15 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d20da5e
d20da5e
d20da5e
Więcej tematów
d20da5e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj