Trwa ładowanie...
d2kgecn
29 lipca 2008, 16:13

Zrazy z jarzynami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2kgecn
Składniki
  • 50 dag wołowiny
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 3 kiszone ogórki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Przepis

Mięso pokroić na 4 płaty, rozbić.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, ogórek w kostkę.
Przesmażyć cebulę i marchew, następnie ostudzić, dodać ogórek i jajko, wymieszać i przyprawić.
Mięso oprószyć solą i pieprzem, na każdy płat nałożyć farsz, zwinąć zrazy i spiąć.
Zrazy usmażyć, następnie przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić aż będą miękkie.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kgecn
d2kgecn
d2kgecn
Więcej tematów
d2kgecn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj