Trwa ładowanie...
d1hvuwi
06-02-2009 18:07

zrazy nadziewane ziołami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1hvuwi
Składniki
  • 1 pęczek bazylii,
  • ok. 60 g tartego parmezanu,
  • 100 g śmietany,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka octu,
  • 250 ml wywaru z warzyw ,
  • 4 sznycle cielęce
Przepis

Listki bazylii oderwać od gałą­zek. Zmiksować z parmezanem, czosnkiem i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Następnie rozbić. Sznycle doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Na każdym sznyclu rozsmarować masę ziołową, zroiować i zpiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy. Opiekac zrazy ok. 3 minut z każdej strony. Na patelnię wlać bulion i gotować, aż płyn wyparuje. Zrazy wyłóżyć na talerz i zawinąć w folię. Do sosu po pieczeniu dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hvuwi
d1hvuwi
d1hvuwi
Więcej tematów
d1hvuwi