Trwa ładowanie...
d1p958f
06-02-2009 18:07

zrazy nadziewane ziołami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1p958f
Składniki
  • 1 pęczek bazylii,
  • ok. 60 g tartego parmezanu,
  • 100 g śmietany,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka octu,
  • 250 ml wywaru z warzyw ,
  • 4 sznycle cielęce
Przepis

Listki bazylii oderwać od gałą­zek. Zmiksować z parmezanem, czosnkiem i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Następnie rozbić. Sznycle doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Na każdym sznyclu rozsmarować masę ziołową, zroiować i zpiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy. Opiekac zrazy ok. 3 minut z każdej strony. Na patelnię wlać bulion i gotować, aż płyn wyparuje. Zrazy wyłóżyć na talerz i zawinąć w folię. Do sosu po pieczeniu dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1p958f
d1p958f
d1p958f
Więcej tematów
d1p958f

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj