zrazy nadziewane ziołami
- 1 pęczek bazylii,
- ok. 60 g tartego parmezanu,
- 100 g śmietany,
- 1 ząbek czosnku,
- 4 łyżki oliwy,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżka octu,
- 250 ml wywaru z warzyw ,
- 4 sznycle cielęce
Listki bazylii oderwać od gałązek. Zmiksować z parmezanem, czosnkiem i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Następnie rozbić. Sznycle doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Na każdym sznyclu rozsmarować masę ziołową, zroiować i zpiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy. Opiekac zrazy ok. 3 minut z każdej strony. Na patelnię wlać bulion i gotować, aż płyn wyparuje. Zrazy wyłóżyć na talerz i zawinąć w folię. Do sosu po pieczeniu dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik suzume
Podziel się opinią
Komentarze