30-10-2008 20:52
Zpiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- Opakowanie makaronu świderki
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- cebula
- olej do smażenia
- przecier pomidorowy
- sól, pieprz, papryka mielona
- wybrane przyprawy np. do mięsa mielonego, do potraw włoskich, ziołowe
- ok. 1 łyżki śmietany
- ok. 30 dkg sera żółtego
- oregano
- 2 łyżeczki masła
Przepis
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pokrojoną w kostkę cebule zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i przyprawy. Smażyć, podlać wodą, dodać przecier pomidorowy, podusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby jeszcze przyprawić. Dodać śmietanę i lekko zamieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem położyć połowę makaronu i połowę sosu mięsnego. następnie dać resztę makaronu i sosu. Na to zetrzeć ser żółty i posypać oregano. Zapiec w piecu ok. 30 min.
Przepis dodał użytkownik k.bialowas82
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.