Trwa ładowanie...
d35uvdo
27 czerwca 2008, 21:14

Zebra

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d35uvdo
Składniki
  • 3 szklanki maki pszennej
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej lun budyń waniliowy
  • cukier waniliowy
  • ew. aromat np. rumowy
Przepis

1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
2. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i waniliowy oraz kolejno żółtka.
3. Do masy kolejno w niewielkich porcjach dodawać mąkę, olej i wodę oraz aromat.
4. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i 2 łyzi wod a do drugiej mąkę ziemniaczaną.
5. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka formy wlewać po łyżce lub dwie na przemian ciasto jasne i ciemne.
6. Piec ok godziny w 180C.

Przepis dodał użytkownik xxx

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35uvdo
d35uvdo
d35uvdo
Więcej tematów
d35uvdo

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj