Żeberka z papryką
- - 50 dag żeberek wieprzowych
- - 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju
- - 2 łyżeczki maki
- - 2 średnie kiszone ogórki
- - strąk czerwonej papryki
- - 2 pomidory
- - 2 cebule
- - natka pietruszki
- - sól, pieprz
Żeberka opłukać, osuszyć, podzielić na kawałki, oprószyć solą i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wlać trochę wody, dodać pokrojona cebule i dusić pod przykryciem około 40 min. Pod koniec duszenia dodać pokrojona paprykę, pomidor, ogórek. Z maki, masła i wody przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z żeberek. Doprawić solą oraz pieprzem, zalać mięso. Przed podaniem posypać natka pietruszki.
Przepis dodał użytkownik agazam
Podziel się opinią
Komentarze