Trwa ładowanie...
dp3d57e
24 stycznia 2009, 12:03

Żeberka z azjatycką nutą smakową

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dp3d57e
Składniki
  • 1 kg żeberek
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka posiekanego drobno czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • szczypta tartego imbiru
Przepis

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka podzielić na porcje (lub pozostawić całe płaty) natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na 2 godziny. Obsączyć z nadmiaru marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 30 minut obracając i polewając pozostała marynatą. Podawać z frytkami i surówkami.

Przepis dodał użytkownik paula26013

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dp3d57e
dp3d57e
dp3d57e
Więcej tematów
dp3d57e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj