24-04-2010 13:25
Żeberka a`la gyros
Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- - ? kg żeberek w paskach
- - 3 cebule
- - przyprawa do gyrosa
- - łyżka oliwy
Przepis
1. Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do grosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
3. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.
4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 ? 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.