Zapiekanka ziemniaczana z czerwoną fasolą
- ZIEMNIAKI
- 2 KIEŁBASKI ŚLĄSKIE
- 30 DKG BOCZKU WĘDZONEGO
- 6 DUŻYCH CEBUL
- 1 PUSZKA FASOLI CZERWONEJ KONSERWOWEJ
- 4 ZĄBKI CZOSNKU
- SÓL
- PIEPRZ
- OLEJ
- ŚWIEŻA PIETRUSZKA
ROZGRZAĆ NA PATELNI 3 ŁYŻKI OLEJU, DODAĆ POKROJONY BOCZEK I POKROJONĄ W PASECZKI CEBULĘ; FASOLKĘ WYJĄĆ Z PUSZKI I ODLAĆ WODĘ; UGOTOWAĆ 1 KG ZIEMNIAKÓW NIE ZA MIĘKKO; NA DRUGIEJ PATELNI USMAŻYĆ NA OLEJU ZIEMNIAKI; WSZYSTKO RAZEM POŁĄCZYĆ, DODAĆ POKROJONĄ W PASECZKI KIEŁBASKĘ, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ; POMIESZAĆ, NA GÓRĘ POSYPAĆ NATKĘ PIETRUSZKI.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze