Zapiekanka z pieczarkami i serem
- - 2 bagietki
- - ok. 40 dag pieczarek
- - ok. 20 dag. sera żółtego
- - 1 średniej wielkości cebula
- - wegeta, pieprz, 1 łyżka margaryny, 1 łyżka masła, ketchup
1. Bułki przekrajamy wzdłuż.
2. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy margarynę , pieczarki i cebulę. Dusimy . Na koniec doprawiamy do smaku.
3. Ser trzemy na tarce o małych oczkach.
4. Bagietki smarujemy cienko masłem, wykładamy farsz i posypujemy startym serem.
5. Zapiekamy w piekarniku ok. 10-15 min. w temp. 180 stopni.
6. Na koniec polewamy ketchupem.
Przepis dodał użytkownik catherina_sz
Podziel się opinią
Komentarze