Trwa ładowanie...
d8bnky3
28 maja 2008, 23:51

Zapiekanka ryżowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d8bnky3
Składniki
  • 2-4 torebki ryżu (w zależności od ilości osób)
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 3 duże cebule
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1-2 papryki czerwone
  • 20 dag sera zółtego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
Przepis

Ugotować ryż na sypko. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokroić wszystkie składniki i usmażyć. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Przełożyć na ryż. Posypać startym serem i zapiekać do momentu aż stopi się ser. Zapiekankę można przygotować nawet dzień wcześniej (nie sypiemy wtedy serem na wierzch). Przed podaniem wkładamy do piekarnika i obsypujemy wierzch serem dopiero jak cała zapiekanka jest już ciepła.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d8bnky3
d8bnky3
d8bnky3
Więcej tematów
d8bnky3

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj