26-11-2012 14:17
zapiekane szparagi
Przepis
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 6 szparagów
- 8 plasterków szynki
- 2 jajka
- 5 dag sera żółtego
- 8 łyżek smietany
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżki cukru
Przepis
1.Pędy zalej niewielką ilością wody,posól,dodaj cukier i 1/3 oleju.Zagotuj i odsącz.Resztę oleju rozgrzej,dodaj mąkę i śmietanę.Ser i żółtka dodaj do sosu,wymieszaj.Białka ubij i delikatnie połącz z sosem.Szparagi zawijaj w plasterk szynki i zapiekaj w piekarniku.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.