Wiosenna wesoła zielona buźka na śniadanie
- jajka 2 sztuki
- ogórek zielony 2 plastry
- papryka zielona 0.5 sztuki
- sałata zielona 5 liści
- natka pietruszki 0.5 szklanki
- papryka czerwona 1 plaster
- masło 1 łyżka
Warzywa myjemy, osuszamy. Paprykę zieloną kroimy na cienkie paski. Z czerwonej papryki wycinamy usta, a z zielonej nos. Na talerzu rozkładamy liście sałaty, wkoło nich paski zielonej papryki i serduszka natki. Jajka smażymy na maśle, wycinamy z nich małe kólka (szklanką) i układamy na talerzu na sałacie jako oczka. Z końcówek ogórka wykonujemy źrenice oczka. Dokładamy paprykowe: nos i usta.
Przepis dodał użytkownik Rozaroza
Podziel się opinią
Komentarze