Udka pieczone w cytrusach
- 2 udka kurczaka
- Opakowanie brokułów HORTEX
- Sok pomarańczowy HORTEX
- Rukola FIT&EASY
- 2 łyżki masła
- Papryka słodka
- Świeży tymianek
- Sól, pieprz
- Papier do pieczenia SAGA
Udka z kurczaka myjemy i oczyszczamy, następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia SAGA, posypujemy przyprawami i polewamy sokiem HORTEX. Na wierzchu układamy kilka gałązek świeżego tymianku. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.
Do garnka wkładamy dwie łyżki masła i brokuły HORTEX, dusimy pod przykryciem. Gdy brokuły będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i miksujemy na gładką masę.
Upieczone udka układamy na rukoli FIT&EASY obok wykładamy puree z brokułów.
O autorze - Warsztaty Kulinarne
Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze