TYMBALIKI DROBIOWE
- wywar z kostki rosolowej lub rosol,
- piers z kurczaka, sztuka srednia
- warzywa gotowane (marchewka), 2 sztuki
- groszek,kukurydza z puszki,
- zelatyna spozywcza, 1 opakowanie
- jajko, 1 sztuka
najlepszym sposobem na przygotowanie skladnikow jest ugotwanie samemu bulionu gdyz w ten sposob otrzymamy ugotowane mieso i warzywa;przygotowujemy pojemniczki w ktory zalewac bedziemy pozniej wywar z zelatyna,przydaja sie plastikowe kubeczki,ktore zapelniamy naprzemiennie,ugotowanym jajkiem (plasterkiem),w kostke pokrojona marchewka,odrobina kukurydzy i groszku;tak samo postepujemy z piersia z kurczaka; gdy wszytskie skladniki sa juz w pojemniczku zalewamy przyrzadzana zelatyna zrobiona na bulionie;odstawiamy w chlodne miejsce do wystudzenia;smakuje posypane poszatkowana cebulka,odrobina pieprzu i skropione sokiem z cytryny lub octu;
Przepis dodał użytkownik xadix_hxloop
Podziel się opinią
Komentarze