WP
WP

Trzy Krówki - Przepis

Trwa ładowanie...
Trzy Krówki
Podziel się
Składniki
  • 1 puszka masy krówkowej Bakalland
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 8 paczek herbatników
  • 0,5 l śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania bitej śmietanki w proszku
Przepis

Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.

Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!

WP

Przepis dodał użytkownik kwiatkiAli

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP