Trwa ładowanie...
d1h61i2
12 listopada 2008, 12:22

Trójkolorowa galaretka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1h61i2
Składniki
  • - 3 opakowania galaretki: zielona, żółta, ciemno - czerwona
  • - garść rodzynek
  • - 1 puszka ananasa w plastrach
  • - 1/2 szklanki połówek orzechów włoskich
Przepis

Rodzynki dobrze opłukać, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.
Włożyć na dno salaterki, zalać przestudzoną galaretką agrestową (lub inną zieloną).
Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Plastry ananasa pokroić w kawałki dowolnej wielkości, zalać letnią galaretką o smaku czarnej porzeczki. Wstawić do lodówki.
Ułożyć połówki orzechów i zalać galaretką, wstawić do lodówki.
Można taki deser podawać jeszcze z różnymi dodatkami: bita śmietana, lody, konfitury.

Przepis dodał użytkownik Pela910

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h61i2
d1h61i2
d1h61i2
Więcej tematów
d1h61i2

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj