Trójkolorowa galaretka
- - 3 opakowania galaretki: zielona, żółta, ciemno - czerwona
- - garść rodzynek
- - 1 puszka ananasa w plastrach
- - 1/2 szklanki połówek orzechów włoskich
Rodzynki dobrze opłukać, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.
Włożyć na dno salaterki, zalać przestudzoną galaretką agrestową (lub inną zieloną).
Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Plastry ananasa pokroić w kawałki dowolnej wielkości, zalać letnią galaretką o smaku czarnej porzeczki. Wstawić do lodówki.
Ułożyć połówki orzechów i zalać galaretką, wstawić do lodówki.
Można taki deser podawać jeszcze z różnymi dodatkami: bita śmietana, lody, konfitury.
Przepis dodał użytkownik Pela910
Podziel się opinią
Komentarze