Tradycyjna lazania
- 10 płatów lazanii
- Farsz:
- 50 dag mięsa mielonego
- puszka pomidorów krojonych lub świeże
- cebula
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 10 dag sera
- sól, pieprz, bazylia, oregano
- ząbek czosnku
- olej
- Sos:
- 3/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka mąki
- łyżka masła
- gałka muszkatołowa
Farsz:
Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory uduś, dodaj mięso, przyprawy i koncentrat. Dokładnie wymieszaj.
Sos:
Mleko zmiksuj z masłem i mąką. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, wlej porcję sosu i układaj na przemian: płaty surowego makaronu, mięso, ser, znów płaty, sos itd. Piecz 30 min w temp. 200 stopni C.
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze