Trwa ładowanie...
d32s3kz
18 kwietnia 2009, 17:11

Tort prowansalski

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d32s3kz
Składniki
  • ciasto migdały 20 dag
  • cukier puder 30 dag
  • białka 10 sztuk
  • sok z 1 cytryny masa
  • masło 20 dag
  • cukier puder 20 dag
  • żółtka 1 sztuk
  • migdały 6 sztuk
  • arak 1 kieliszek
Przepis

Obrane i wysuszone migdały zemleć i wymieszać z cukrem pudrem, pianą z białek oraz sokiem z cytryny. Podzielić na dwie części i upiec w tortownicy. Przełożyć placki masą. Masa: Masło z cukrem utrzeć na pianę, dodać żółtko, zmielone migdały (zrumienione w łupinkach) oraz arak

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32s3kz
d32s3kz
d32s3kz
Więcej tematów
d32s3kz

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj