Trwa ładowanie...
d44w43w
1 lutego 2009, 11:19

Torcik serowo-budyniowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44w43w
Składniki
  • 75 dak serka homogenizowanego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 czubate łyżeczki żelatyny
  • garść rodzynek
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1/2 opakowania galaretki owocowej
Przepis

Żelatynę rozpuścić według przepisu. Zagotować budyń z mlekiem i cukrem. Kiedy ostygnie ubić dokładnie z serkiem, żółtkami i żelatyną, wymieszać z pianą z białek i rodzynkami. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, zalać masą serowo-budyniową, schłodzić. Gdy stężeje zalać cienką warstwą galaretki i ponownie schłodzić.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44w43w
d44w43w
d44w43w
Więcej tematów
d44w43w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj