Trwa ładowanie...
d33vehm
21 maja 2008, 17:57

Torcik na zimno

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d33vehm
Składniki
    • 8 paczek herbatników "petit beure"
    • 1 krem do tortu ajerkoniakowy "Dr Oetker"
    • 1 krem do tortu waniliowy
    • wiórki kokosowe
    • 1 puszka masy krówkowej lub kajmakowej
    • 2 i 1/2 szklanki mleka
    • 1 kostka masła
Przepis

Krem ajerkoniakowy ugotować według przepisu. Ostudzić. Krem waniliowy ugotować z mlekiem i ostudzić. Następnie utrzeć z kostką masła.
Układanie na blaszce: Na blaszkę sernikową wyłożoną folią aluminiową układać:

  • herbatniki
  • krem ajerkoniakowy
  • herbatniki
  • masa krówkowa
  • herbatniki
  • krem waniliowy
  • wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

Wstawić na noc lub dłużej do lodówki.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33vehm
d33vehm
d33vehm
Więcej tematów
d33vehm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj