Tilapia w cieście naleśnikowym
- Filet z tilapii,
- Marynata:
- ćwiartka cytryny,
- sól,
- pieprz,
- chrzan,
- estragon
- Ciasto:
- 1/2 szklanki mleka,
- sól,
- mąka,
- pół papryczki peperoni,
- 3 ząbki czosnku
Filet ryby skrapiamy cytryną, posypujemy solą i pieprzem, smarujemy chrzanem (nie za dużo) oraz doprawiamy estragonem...
Ciasto robimy tak jak typowe ciasto na naleśniki, z tą różnicą, że musimy dodać więcej mąki, aby ciasto zgęstniało, oraz dodajemy do masy drobno posiekaną papryczkę i wyciśnięty, bądź również posiekany czosnek.
Rybę obtaczamy w cieście i wrzucamy na patelnię z podgrzaną już wcześniej solidną dawką oliwy i smażymy z obu stron około 10 minut.
Potrawa ta rewelacyjnie komponuje się z sałatkami ze świeżych warzyw.
Smacznego!!
P.S. Przepraszam za brak odpowiedniej fotografii.
Przepis dodał użytkownik Bonus
Podziel się opinią
Komentarze