Trwa ładowanie...
dp3d57e
7 czerwca 2008, 15:26

Tilapia panierowana z sosem Tzatziki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dp3d57e
Składniki
  • 1 kg filetów z tilapii lub pangi
  • 2 jajka
  • mąka
  • tarta bułka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej o masło
  • Sos:
  • 2 szklanki gęstego jogurtu
  • 1 świeży ogórek
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz
Przepis

Przygotować sos. Ogórek umyć, osuszyć, utrzeć na wiórka, posolić. Gdy puści sok, odcisnąć. Obrany czosnek zmiażdżyć w prasce i wraz z pietruszką , koperkiem i oliwą dodać do ogórków. Całość zalać jogurtem, przyprawić, wymieszać, odstawić do lodówki. Jeśli nie mam gęstego jogurtu mieszam dostępny jogurt z naturalnym serkiem homogenizowanym.
Filety rybne umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut Jajka wybić na talerz, dokładnie wymieszać. Każdą porcję ryby obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i panierować w tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej z masłem, smażyć porcje ryby na złoty kolor. Podawać z przygotowanym sosem i pieczywem.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dp3d57e
dp3d57e
dp3d57e
Więcej tematów
dp3d57e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj